C C C C A+ A A- X

ОБЯВА ЗА КОНКУРС ЗА ДЛЪЖНОСТТА "СЪДЕБЕН СЕКРЕТАР" В СИС ПРИ РАЙОНЕН СЪД - ДЕВИН

Дата на публикуване 1 март 2023 Последна редакция 19 май 2023 Новини Отпечатай

 

 

РАЙОНЕН СЪД - ДЕВИН

З  А  П  О  В  Е  Д

№ 41

         гр. Девин, 15.02.2023 г.

 

       Н  А  Р  Е  Ж  Д  А  М:

 

На основание чл.80, ал.1, чл.340а, ал.1 и чл.359 от Закона за съдебната власт, чл.138, ал.1 във вр. чл.139 и чл.140 от Правилника за администрацията в съдилищата, вр. чл.94 от Кодекса на труда и във връзка с Решение на КСА към Съдийска колегия на ВСС по протокол №3 от 01.02.2023 г.,

ОБЯВЯВАМ конкурс за заемане на 1 /една/щатна бройка за длъжността „СЪДЕБЕН СЕКРЕТАР“ В СЪДЕБНО-ИЗПЪЛНИТЕЛНА СЛУЖБА – 1 щатна бройка, на осн. чл.67, ал.1, т.1 от КТ, който се предшества със сключване на трудов договор на осн. чл.70, ал.1 от КТ със  6 месечен срок на изпитване.

I.Кратко описание на длъжността „съдебен секретар“ в съдебно изпълнителна служба:

Съдебният секретар в Съдебно-изпълнителна служба: Превежда служебно внесените по делата суми;ежедневно проверява всички висящи изпълнителни дела и тези по които не постъпват суми, ги докладва на държавния съдебен изпълнител за предприемане на мерки за осигуряване на вземанията, изпълнява служебните задължения и на деловодител в СИС. Служителят има задължението при отсъствие на съдебен секретар да участва в съдебните заседания и го замества при изпълнение на служебните му задължения.

II. Минимални изисквания към кандидатите, предвидени в нормативните актове за заемане на длъжността:

по чл. 340а, ал.1 от Закона за съдебната власт: да са български граждани, граждани на друга държава – членка на ЕС, на друга държава – страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, или на Конфедерация Швейцария; да са навършили пълнолетие; да не са поставени под запрещение, да не са осъждани на лишаване от свобода за умишлено престъпление от общ характер; да не са лишени по съответния ред от правото да заемат определена длъжност, да отговарят на минималните изисквания за степен на завършено образувание и ранг или професионален опит, както и на специфичните изисквания, предвидени в нормативни актове за заемане на длъжността; завършено минимум средно образувание; по отношение на кандидатите да не са налице обстоятелствата на чл. 340а, ал. 2 от Закона за съдебната власт.

III. Допълнителни специфични изисквания за заемане на длъжността:

- Отлични умения по машинопис, на кирилица, с клавиатурна подредба по БДС и компютърна грамотност; умения за работа с приложения на MS Office – Microsoft Excel, MS Word; отлични познания по стилистика, правопис, граматика и пунктуация, по общи деловодни техники, съвременни офис процедури и за работа със стандартно офис оборудване; отлични комуникативни умения и такива за работа в екип, познаване на Закон за съдебната власт, Правилник за администрацията в съдилищата, Етичен кодекс на съдебните служители.

Основни длъжностни задължения:

1.Изготвя платежни нареждания и ежедневно проверява всички висящи изпълнителни дела и тези по които не постъпват суми, ги докладва на държавния съдебен изпълнител за предприемане на мерки за осигуряване на вземанията; превежда служебно внесените по делата суми.

2.При изгубване или унищожаване на изпълнителен лист изготвя акт и докладва на ДСИ за съставянето на констативен протокол,като незабавно съобщава на взискателя за това.

3.Организира превеждането на постъпилите по делата суми, съвместно с лицето, отговорно за счетоводните записвания в съда, след издадено разпореждане на ДСИ.

4.Завежда постъпилите жалби, следи за сроковете по тях и изпраща до съответната инстанция делата по които са постъпили жалби.

5.Предава в архива свършените дела.

6.Участва в обучението на нови служители като се задължава да ги въведе в работата, разяснява и отговаря на техни въпроси, свързани с изпълнението на служебните им задължения.

7.Изготвя платежни нареждания и разписки за преводи и изплащане на суми по делата. Обработва банковите извлечения за постъпилите суми.

8.Изготвя преписи на банкови бордера,заверява ги в банката и ги прилага по делата.

9.Описва постъпилите суми по видове дела в специален дневник и изготвя шестмесечното и годишно сведение.

10.Приема молби за издаване на удостоверения за липса на заведени изпълнителни дела и издава същите.

11.Изготвя удостоверения, писма и други, съгласно резолюциите на ДСИ.

12.Разпределя платежните нареждания за изплатени суми по изпълнителните дела в папките по видове дела и съхранява същите.

13.Изпълнява длъжността касиер.

14.Приема и съхранява върнатите копия от изпълнителни дела и ги предоставя на доклад на ДСИ.

15.Изпълнява служебни задължения и на деловодител в СИС.

16.Заедно с останалите съдебни служители, взема участие при координиране на съдебната работа, свързана с изпълняваните функции и задължения;

17.При изпълнение на възложените задачи, да не  допуска закъснения, забавяне или други отклонения;

18.Всеки последен петък от месеца изготвя заявка за канцеларски материали и консумативи, необходими за изпълнение на служебните си задължения

19.Изпълнява и други дейности указани в Правилника за администрацията в съдилищата и възложени му от административния ръководител на съда или административния секретар.

20.При отсъствие на съдебен секретар участва в съдебни заседания и го замества при изпълнение на служебните му задължения.

IV.Начин на провеждане на конкурса – на три етапа:

I етап – по документи – разглеждане на постъпилите заявления и приложените към тях документи за допускане до участие на кандидатите до втори етап на конкурса.

II етап – практически изпит – проверка на компютърните и машинописни умения на кандидатите ( диктовка на текст; съставяне и оформяне на писмо при изпълнение на разпореждане на съдия ) писмен тест за проверка на кандидатите по правопис, граматика, пунктуация и стилистика,, както и за познанията им относно общата нормативната уредба за работата на съдебната администрация ( Закона за съдебната власт, Правилник за администрацията в съдилищата, Етичен кодекс на съдебните служители )

ІІІ етап – събеседване;

Работата на кандидатите се преглежда от комисия назначена със заповед на административния ръководител – председател на РС – Девин и се оценяват  по начин , подробно описан в Методика за оценяване на кандидатите, публикувана на интернет страницата на съда.

 На III етап се допускат кандидати, издържали практическия изпит от II етап с оценка не по-малка от Добър (4,00) Крайната оценка на кандидат от трети етап е средноаритметично число от оценките  на всички членове на конкурсната комисия.

До класиране се допускат получилите общ бал – средна оценка от втори и трети етап не по-ниска от Добър (4,00).

V.Необходими документи за участие в конкурса

1. писмено заявление за участие в конкурса (по образец);

2.автобиография-европейски формат, подписана от кандидата;

3.заверено копие от документи за придобита образователно-квалификационна степен;

4.заверени копия от документи, удостоверяващи продължителността на трудовия стаж и професионалния опит и допълнителна квалификация;

5.свидетелство за съдимост;

6.Медицинско удостоверение за постъпване на работа-оригинал;

7.Медицинско свидетелство от Център за психично здраве, че лицето не страда от психични разстройства;

8.Декларация за обстоятелствата по чл.340а, ал.1  от ЗСВ (по образец);

9.Декларация за обстоятелствата по чл.340а, ал.2 от ЗСВ (по образец);

10. Декларация-съгласие за обработване на лични данни (по образец).

11.копия от документи, предоставени по желание на кандидата за препоръки от работодатели, квалификации, владеене на чужд език, свързани с изискванията за заемане на длъжността, които кандидатът притежава.

Документите следва да бъдат окомплектовани в посочената по-горе последователност. Кандидатите, които не са представили посочените в обявата документи, няма да бъдат допуснати до конкурс.

VI. Размер на основното трудово възнаграждение - 910,00лв. Минимален ранг за длъжността V ранг.

VII. Място и срок за подаване на документите:

Документите се подават лично или чрез пълномощник с нотариално заверено пълномощно в срок от 30 календарни дни, считано от деня, следващ датата на публикуване на обявата, на адрес: Районен съд – Девин, етаж 2, стая 7, всеки работен ден от 8.30 ч-17.00 ч.

Тел. за контакти 03041/27-09

Желаещите могат да получат длъжностна характеристика на конкурсната длъжност от адм. секретар – стая № 7 в РС – Девин;  образци на декларациите и завлението за участие в конкурса могат да изтеглят от интернет страницата на съда - https://devin-rs.justice.bg/.

Всички съобщения във връзка с конкурса и резултатите от него ще бъдат обявени на интернет страницата на съда в раздел „Обяви и конкурси“ и на информационното табло в сградата.

Да се изготви обявление за конкурса, което да се публикува в един централен ежедневник/в.“Отзвук“/, на интернет страницата на съда :  https://devin-rs.justice.bg/ и да се постави на общодостъпно място – на информационното табло в Съдебната палата, гр. Девин, ул. Александър Костов №8, чрез съобщение, което да съдържа всички реквизити по чл.91, ал.2 от КТ и чл.140, ал.3 от ПАС.

Копие от настоящата заповед да се връчи на административния секретар за изготвяне и публикуване на обявата в централен или местен ежедневник, в интернет страницата на съда и поставяне същата на видно място – информационното табло в сградата на Районен съд – Девин.

Възлагам на административния секретар на съда да изготви функционална типова длъжностна характеристика за длъжността „Съдебен секретар“ в Съдебно-изпълнителна служба и заявление за участие в конкурса, които в 3-дневен срок от настоящата заповед да ми се представят за одобрение.

Изпълнението на заповедта възлагам на конкурсната комисия след назначаването и.

Препис от заповедта да се връчи на заинтересованите лица за сведение и изпълнение.

 

 

                                                                                                                                     АДМ.РЪКОВОДИТЕЛ -  ПРЕДСЕДАТЕЛ РС:        /п/

                                                                                                                                                        ИЛИЯНА ФЕРЕВА-ЗЕЛЕВА

 

 

ОБЯВА - КОНКУРС

 

РС - Девин ОБЯВЯВА конкурс за длъжността „СЪДЕБЕН СЕКРЕТАР“ В СЪДЕБНО-ИЗПЪЛНИТЕЛНА СЛУЖБА – 1 щатна бройка, на осн. чл.67, ал.1, т.1 от КТ, който се предшества със сключване на трудов договор на осн. чл.70, ал.1 от КТ със  6 месечен срок на изпитване.

I.Кратко описание на длъжността „съдебен секретар“ в съдебно изпълнителна служба:

Съдебният секретар в Съдебно-изпълнителна служба: Превежда служебно внесените по делата суми;ежедневно проверява всички висящи изпълнителни дела и тези по които не постъпват суми, ги докладва на държавния съдебен изпълнител за предприемане на мерки за осигуряване на вземанията, изпълнява служебните задължения и на деловодител в СИС. Служителят има задължението при отсъствие на съдебен секретар да участва в съдебните заседания и го замества при изпълнение на служебните му задължения.

II. Минимални изисквания към кандидатите, предвидени в нормативните актове за заемане на длъжността:

по чл. 340а, ал.1 от Закона за съдебната власт: да са български граждани, граждани на друга държава – членка на ЕС, на друга държава – страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, или на Конфедерация Швейцария; да са навършили пълнолетие; да не са поставени под запрещение, да не са осъждани на лишаване от свобода за умишлено престъпление от общ характер; да не са лишени по съответния ред от правото да заемат определена длъжност, да отговарят на минималните изисквания за степен на завършено образувание и ранг или професионален опит, както и на специфичните изисквания, предвидени в нормативни актове за заемане на длъжността; завършено минимум средно образувание; по отношение на кандидатите да не са налице обстоятелствата на чл. 340а, ал. 2 от Закона за съдебната власт.

III. Допълнителни специфични изисквания за заемане на длъжността:

- Отлични умения по машинопис, на кирилица, с клавиатурна подредба по БДС и компютърна грамотност; умения за работа с приложения на MS Office – Microsoft Excel, MS Word; отлични познания по стилистика, правопис, граматика и пунктуация, по общи деловодни техники, съвременни офис процедури и за работа със стандартно офис оборудване; отлични комуникативни умения и такива за работа в екип, познаване на Закон за съдебната власт, Правилник за администрацията в съдилищата, Етичен кодекс на съдебните служители.

Основни длъжностни задължения:

1.Изготвя платежни нареждания и ежедневно проверява всички висящи изпълнителни дела и тези по които не постъпват суми, ги докладва на държавния съдебен изпълнител за предприемане на мерки за осигуряване на вземанията; превежда служебно внесените по делата суми.

2.При изгубване или унищожаване на изпълнителен лист изготвя акт и докладва на ДСИ за съставянето на констативен протокол,като незабавно съобщава на взискателя за това.

3.Организира превеждането на постъпилите по делата суми, съвместно с лицето, отговорно за счетоводните записвания в съда, след издадено разпореждане на ДСИ.

4.Завежда постъпилите жалби, следи за сроковете по тях и изпраща до съответната инстанция делата по които са постъпили жалби.

5.Предава в архива свършените дела.

6.Участва в обучението на нови служители като се задължава да ги въведе в работата, разяснява и отговаря на техни въпроси, свързани с изпълнението на служебните им задължения.

7.Изготвя платежни нареждания и разписки за преводи и изплащане на суми по делата. Обработва банковите извлечения за постъпилите суми.

8.Изготвя преписи на банкови бордера,заверява ги в банката и ги прилага по делата.

9.Описва постъпилите суми по видове дела в специален дневник и изготвя шестмесечното и годишно сведение.

10.Приема молби за издаване на удостоверения за липса на заведени изпълнителни дела и издава същите.

11.Изготвя удостоверения, писма и други, съгласно резолюциите на ДСИ.

12.Разпределя платежните нареждания за изплатени суми по изпълнителните дела в папките по видове дела и съхранява същите.

13.Изпълнява длъжността касиер.

14.Приема и съхранява върнатите копия от изпълнителни дела и ги предоставя на доклад на ДСИ.

15.Изпълнява служебни задължения и на деловодител в СИС.

16.Заедно с останалите съдебни служители, взема участие при координиране на съдебната работа, свързана с изпълняваните функции и задължения;

17.При изпълнение на възложените задачи, да не  допуска закъснения, забавяне или други отклонения;

18.Всеки последен петък от месеца изготвя заявка за канцеларски материали и консумативи, необходими за изпълнение на служебните си задължения

19.Изпълнява и други дейности указани в Правилника за администрацията в съдилищата и възложени му от административния ръководител на съда или административния секретар.

20.При отсъствие на съдебен секретар участва в съдебни заседания и го замества при изпълнение на служебните му задължения.

IV.Начин на провеждане на конкурса – на три етапа:

I етап – по документи – разглеждане на постъпилите заявления и приложените към тях документи за допускане до участие на кандидатите до втори етап на конкурса.

II етап – практически изпит – проверка на компютърните и машинописни умения на кандидатите ( диктовка на текст; съставяне и оформяне на писмо при изпълнение на разпореждане на съдия ) писмен тест за проверка на кандидатите по правопис, граматика, пунктуация и стилистика,, както и за познанията им относно общата нормативната уредба за работата на съдебната администрация ( Закона за съдебната власт, Правилник за администрацията в съдилищата, Етичен кодекс на съдебните служители )

ІІІ етап – събеседване;

Работата на кандидатите се преглежда от комисия назначена със заповед на административния ръководител – председател на РС – Девин и се оценяват  по начин , подробно описан в Методика за оценяване на кандидатите, публикувана на интернет страницата на съда.

 На III етап се допускат кандидати, издържали практическия изпит от II етап с оценка не по-малка от Добър (4,00) Крайната оценка на кандидат от трети етап е средноаритметично число от оценките  на всички членове на конкурсната комисия.

До класиране се допускат получилите общ бал – средна оценка от втори и трети етап не по-ниска от Добър (4,00).

V.Необходими документи за участие в конкурса

1. писмено заявление за участие в конкурса (по образец);

2.автобиография-европейски формат, подписана от кандидата;

3.заверено копие от документи за придобита образователно-квалификационна степен;

4.заверени копия от документи, удостоверяващи продължителността на трудовия стаж и професионалния опит и допълнителна квалификация;

5.свидетелство за съдимост;

6.Медицинско удостоверение за постъпване на работа-оригинал;

7.Медицинско свидетелство от Център за психично здраве, че лицето не страда от психични разстройства;

8.Декларация за обстоятелствата по чл.340а, ал.1  от ЗСВ (по образец);

9.Декларация за обстоятелствата по чл.340а, ал.2 от ЗСВ (по образец);

10. Декларация-съгласие за обработване на лични данни (по образец).

11.копия от документи, предоставени по желание на кандидата за препоръки от работодатели, квалификации, владеене на чужд език, свързани с изискванията за заемане на длъжността, които кандидатът притежава.

Документите следва да бъдат окомплектовани в посочената по-горе последователност. Кандидатите, които не са представили посочените в обявата документи, няма да бъдат допуснати до конкурс.

VI. Размер на основното трудово възнаграждение - 910,00лв. Минимален ранг за длъжността V ранг.

VII. Място и срок за подаване на документите:

Документите се подават лично или чрез пълномощник с нотариално заверено пълномощно в срок от 30 календарни дни, считано от деня, следващ датата на публикуване на обявата, на адрес: Районен съд – Девин, етаж 2, стая 7, всеки работен ден от 8.30 ч-17.00 ч.

Тел. за контакти 03041/27-09

Желаещите могат да получат длъжностна характеристика на конкурсната длъжност от адм. секретар – стая № 7 в РС – Девин;  образци на декларациите и завлението за участие в конкурса могат да изтеглят от интернет страницата на съда - https://devin-rs.justice.bg/.

Всички съобщения във връзка с конкурса и резултатите от него ще бъдат обявени на интернет страницата на съда в раздел „Обяви и конкурси“ и на информационното табло в сградата.

  

 

Документи за кандидатстване за работа :

 

1. Заявление за участие - (изтегли от тук)
2. Декларация 340а, ал.1 ЗСВ - (изтегли от тук)
3. Декларация 340а, ал.2 ЗСВ - (изтегли от тук)
4. Декларация лични данни - - (изтегли от тук)

 

Списък на допуснатите и недопуснатите кандидати до конкурса - (виж тук)

Методика за оценяване на кандидатите в конкурса за заемане на длъжността съд. секретар в СИС при РС Девин - (виж тук).

Списък на допуснати кандидати за събеседване и резултати от втори етап на конкурса за съдебен секретар в СИС при Районен съд - Девин (виж тук)

Крайно класиране на участниците в конкурса за длъжността - "Съдебен секретар" в СИС при Районен съд Девин (виж тук).

 

Този сайт използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на сайта.

Приемам Отказ Повече информация